30 de maig 2009

Buscadores de sonidos para tu web

Llibreries de so gratuïtes
26/05/2009

Qui no ha tingut mai la necessitat de posar un so de públic cridant al final del últim tema de la maqueta? o emportar-se el “soroll de ciutat” a un càmping perdut dels Pirineus? encara diria més; què faria jo sense el mp3 de taladradora pneumàtica?

Si a part de tot això esteu interessats per els loops de bateries i instruments, podeu fer una ullada a aquest projectes:

És del Grup de Recerca en Tecnologia Musical de la UPF; més endavant parlaré d’altres projectes molt interessants que han parit. Interessants els Sample Packs, com per exemple els del usuari simondsouza amb frases de saxo agrupades per tonalitats [link].

Venen samarretes i accepten donacions. Llicència: Creative Commons

Link: http://www.freesound.org/

És un buscador de arxius d’àudio; així que podem trovar tot tipos de llicències i qualitats; te un filtres per mides, resolucions i pes. És difícil trobar sons que s’adaptin uns als altres, però per buscar arxius concrets està força bé.

Llicència: Varies (Buscador).

Link: http://www.findsounds.com/

http://www.freeaudioclips.com/

Normalment, els dominis que contenen la paraula ‘Free‘ o ‘Gratis‘ estan plens de banners i popups; aquest no és una excepció. Podem trobar Midis i arxius “Audio Fx“; així com un disseny digne dels 90.

Link: No cal.

BBC One Music és una llibreria de samples per fer música electrònica; ordenats per estil (House, Dance…) i per instrument. Molt interessant el Virtual Studio on podem fer les mescles en línia.

Link: One Music Sample Bank

Orientat a la música electrònica, també podem trobar loops de Rock, Funk i Metal. Dividits per instrument.

Link: http://www.loopasonic.com/