21 de des. 2009

Examen General oposició Auxiliar Informàtic Nivell C, Sant Celoni

1.-De quin órgan municipal forma parl l'alcalde/esa ? anomena'n 5 de les seves funcions.

L’Alcalde és l’òrgan executiu unipersonal d’existència necessària de la Corporació. Les seves funcions són les inherents a la condició de President de la Corporació Municipal que ostenta, i es reparteix les competències municipals amb el Ple. Així, per exemple, l’Alcalde, a més de presidir les sessions dels òrgans col·legiats de l’Ajuntament, té atorgades certes potestats per la legislació, com poden ser entre altres, dictar bans, nombrar i separar els Tinents d’Alcalde i adoptar les decisions pertinents sempre dins del seu àmbit competencial. A més a més, ostenta la condició de Cap de la Policia Local i de tot el personal al servei de la Corporació.

http://www.cunit.org/catala/Ajuntament/398BF6E9BE1A48E98614704F7692EE33.htm
http://pscpmolesadebonesvalls.blogspot.com/2008/02/fent-pedagogia-i.html

2.-Explica i argumenta la diferència entre nul·litat i anul·labilitat, explican un cas d'exemple.

http://books.google.es/books?id=ItJXOTuoLmMC&pg=PA331&lpg=PA331&dq=difer%C3%A8ncia+entre+nul%C2%B7litat+i+anul%C2%B7labilitat&source=bl&ots=yqm5hAp9Zj&sig=KeGPbK5zV6OnD1LezUhUV9R8fPg&hl=ca&ei=Pb2ATJiSF9L14AaX08DTCw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6&ved=0CCUQ6AEwBQ#v=onepage&q&f=false

3.-Que és la Iniciativa administrativa, com es demana ?

facilitar a los
ciudadanos intervenir en los procesos de innovación y desarrollo normativo o de
iniciativas administrativas de cualquier otra naturaleza (proyectos, actividades,
servicios, etc.) directamente a través de Internet.


4.-Els drets dels ciutadans a relacionar-se amb les administracions públiques per mitjans electrònics, anomena'n 6 d'ells.


A triar, entre els que en cada moment estiguin disponibles, el canal a través del qual relacionar-se per mitjans electrònics amb les administracions públiques.

A no aportar les dades i documents que estiguin en poder de les administracions públiques, les quals utilitzaran mitjans electrònics per obtenir aquesta informació, d'acord amb la normativa de protecció de dades de caràcter personal.

A la igualtat en l'accés electrònic als serveis de les administracions públiques.

A conèixer per mitjans electrònics l'estat de tramitació dels procediments en què siguin part interessada, llevat que normativament existeixin restriccions a l'accés a la informació sobre la persona interessada.

A obtenir còpies electròniques dels documents electrònics en què tinguin la condició de persona interessada.

A la conservació en format electrònic per part de les administracions públiques dels documents electrònics que formin part d'un expedient.

A obtenir els mitjans d'identificació electrònica necessaris: les persones físiques poden utilitzar en tot cas els sistemes de signatura electrònica del document nacional d'identitat per a qualsevol tràmit electrònic amb qualsevol administració pública.

A la utilització d'altres sistemes de signatura electrònica admesos en l'àmbit de les administracions públiques.

A la garantia de la seguretat i confidencialitat de les dades que figurin en els fitxers, sistemes i aplicacions de les administracions públiques.

A la qualitat dels serveis públics prestats per mitjans electrònics.

A triar les aplicacions o sistemes per relacionar-se amb les administracions públiques sempre que utilitzin estàndards oberts o, en el seu cas, els que siguin d'ús generalitzat pels ciutadans.


5.- El model osi actual, anomena'n les capes , definició del seu nom i explica'n les seves característiques i funcions.

Capa d'aplicació

La capa d'aplicació defineix les interfícies de la comunicació i transferència de dades. Transferència de treball, accés a la xarxa, el lliurament d'errors i suporta aplicacions d'usuari. Aquests protocols es opera a la capa d'aplicació FTP, DNS, SNMP, SMTP, finger, telnet, TFTP i BOOTP.

Capa de presentació

La funció bàsica de la capa de presentació és el de presentar les dades en el format uniforme. També tradueix les dades de l'aplicació al format de la xarxa. Aquesta capa és responsable per al xifrat, desxifrat, la conversió de protocols i compressió de dades.

Capa de Sessió

La capa de sessió és el responsable d'establir un període d'entre dos usuaris de la xarxa i també gestiona que pot transferir les dades de primera i per quant temps. Els protocols, com NetBIOS, ranures de correu, noms Pipes i el treball de RPC a la capa de sessió.

La capa de transport

La capa de transport se les arregla per donar un extrem a l'altre el lliurament de dades de transmissió i també comprova la comprovació d'errors i proporciona garantida la transmissió de dades lliure d'errors. Aquests protocols operen a la capa de transport TCP, SPX, NetBIOS, ATP i NWLink.

Capa de xarxa

La capa de xarxa que es tradueix com les dades de viatge en la xarxa i que també es tradueix l'adreça MAC a l'adreça IP. Router funciona en la capa de xarxa. A la font de les dades es divideix en les peces més petites conegudes com a paquets i en les dades de destinació és de nou tornat a muntar per formar el missatge original. Aquests protocols operen sobre la capa de xarxa IP, ICMP, ARP, RIP, OSI, IPX i OSPF i els dispositius de xarxa com router, Brout, Gateway i ATM també treballa en la capa de xarxa.

Capa d'enllaç de dades

La capa d'enllaç de dades defineix el procediment per a la transmissió de dades sinó que també detecta i corregeix els errors de transmissió. També gestiona el control de vincle.

Capa Física

Cables de xarxa, targetes LAN, hubs i repetidors de treball en la capa física. També proporciona la interfície entre la xarxa i els dispositius de xarxa de comunicació. També es comprova el nombre de bits transmesos per segon.